Okuryazarlık Gözlüğüm: eTwinning Projesi

30.03.2021 369

"Sahte haberler" her zaman var olmuştur. İnsanoğlu bu tarz haberleri tarih boyunca üretti ve belki de etrafa yaymayı çok sevdi ...Ancak günümüzde tehlikenin derecesi iyice arttı.Sahte haberlerin kaynakları gerçek haberleri o kadar yakından taklit ediyor ki,yetişkinlerin bile neyin gerçek neyin sahte olduğunu fark etmeleri çok zor.

Gençlerin haber kaynaklarını değerlendirme deneyimlerini arttırmamız ve  onların gördükleri her habere inanmamaları gerektiğini iyice kavramaları gerekiyor.Biz öğrencilerimizle ve ortağımız Avrupa okullarımızla beraber medya okuryazarlığı ile ilgili projemiz kapsamında, ortak çalışma ürünü bir dergi hazırladık.Öğrencilerimiz seçkin eserler yarattılar ve dergi sayfalarını işbirliği içinde çalışarak düzenlediler. Bize de okumak düşüyor.